När det är dags att köpa ny bil

Att byta bil är alltid ett projekt. Det är mycket du behöver tänka på och planera. Vill du ha en bil som är fräck att köra eller är det en praktisk familjebil du är ute efter? Eller kanske ett fordon till jobbet med de särskilda krav det ställer? Har du råd och lust med något helt nytt eller är det begagnatmarknaden du ska titta på? Här följer några tips kring hur du kan lägga upp köpprocessen.

Gör en budget

Hur mycket pengar har du? Behöver du sälja något för att få loss mer? Ett tips då är att sälja av kapitalvaror som ädelstenar. Kolla in diamantbrev.se där du snabbt kan få loss pengar genom att skicka guld och diamanter till dem i ett försäkrat kuvert.

Även om du lånefinansierar bilen behöver du kunna betala ca 15% kontant för att få ta ett billån. Då behöver du budgetera både för kontantinsatsen och för lånekostnaden.

Hitta en bra säljare

Vet du exakt vad du vill ha och kan bilar? Då kan du köpa något på Blocket eller av en privatperson. Om du däremot har en checklista kan vi rekommendera att söka upp en bra bilhandlare. Denne kan då utifrån dina behov rekommendera en bra modell.

Related Posts