Du har bestämt dig. Fördelarna övervägde nackdelarna och tonåringen ska få en egen mopedbil. Problemet är bara att utbudet är mycket stort och det finns en uppsjö av olika återförsäljare. Det finns frågor att ta ställning till, som till exempel vilken typ av mopedbil som skulle kunna passa din tonåring. Ska du köpa mopedbilen privat eller via en återförsäljare. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på i valet mellan olika sorters mopedbilar.

Populära märken

Populära märken när det gäller mopedbilar är bland annat Axiam, Ligier, Chatenet, Microcar samt Casalini med flera. Priset för en av de här lyxigt inredda mopedbilarna ligger på alltifrån 140 000 till 200 000 kronor. Det kostar med andra ord en rejäl slant. För pengarna får du ett fordon med samma tillbehör som en riktigt bil, dvs. AC, GPS, bekväma säten, stereo och fönsterhissar. Mopedbilar som går i 45 km/h får bara ha två säten med utrymme för en passagerare. Det finns dock generösa bagageutrymmen som gör det möjligt att till exempel ta mopedbilen till affären för att handla. Den som vill kunna skjutsa fler passagerare får istället satsa på en Titan Zero R7. Denna mopedbil går i 25 km/h och har förutom två framsäten även ett baksäte med plats för två passagerare. Det finns också gott om mopedbilar på tre hjul.

Elmopedbil

Den som är intresserad av en elmopidbil kan bland annat titta på Renault Twisy och Eloped X4E med plats för en passagerare. Dessa mopedbilar är något mindre i storleken och passar utmärkt för stadskörning.

Köpa privat eller av bilhandlare?

Med tanke på att mopedbilar är dyra både privat och hos återförsäljare samt tillverkade i ett material som lätt utsätts för skador är det klokast att välja att köpa mopedbil hos en återförsäljare då du som konsument är skyddad av konsumentköplagen om något skulle hända med mopedbilen.

Related Posts