Den som inte känner att en mopedbil är ett alternativ när AM-kortet väl är taget kan istället fundera på att skaffa en A-traktor. Utbudet är stort och här kan du läsa mer om vad du behöver tänka på när du köper en A-traktor. Reglerna för A-traktorbygge kan du läsa mer om genom en enkel sökning på Transportstyrelsen, där du även hittar allt du behöver veta om A-traktorer i stort.

Köpa av privatperson eller företag?

En A-traktor är en ombyggd bil och det finns en hel del hemmabyggen till salu på nätet. Det är dock en klok idé att satsa på att köpa en A-traktor av en bilhandlare då du som köpare kan vara säker på att fordonet har genomgått en uppfräschning och en besiktning. Väljer du att köpa en A-traktor av en privatperson måste du vara medveten om att du står utan rättsligt skydd om något händer. Köper du däremot A-traktorn av ett bilföretag gäller konsumentköplagen.

Att tänka på

När det gäller inköp av en A-traktor kan det vara bra att känna till att den har en maxhastighet på 30 km/h. A-traktorn har dock en stor fördel jämfört med mopedbilen och det handlar om krocksäkerhet. Här finns det störtbåge och rejält stål som skyddar precis som en bil.

Related Posts